категорії: блоґ-запис

Добрий чарівник Володимир Нечаєв

 

Помер творець Пригод Буратіно режисер Леонід Нечаєв muzcentrum.ru Леонід Нечаєв давно став класиком
дитячого кіно

У Москві на 71-му році життя в ніч на 24 січня помер класик дитячого кіно, кінорежисер Леонід Нечаєв.

Леонід Нечаєв відомий як один з кращих режисерів дитячих фільмів, які почав знімати в 1974 році. 

Його дебютом в цьому напрямку стала знята кіностудією Білорусьфільм картина Пригоди в місті, якого немає. 

На Біларусьфільмі улюбленець дітей і дорослих пропрацював в цілому 17 років і зняв 10 стрічок, серед яких Пригоди Буратіно, Про Червону Шапочку, Казка про Зоряному хлопчика, Золотий чесний закоханий, Пітер Пен, Солодка казка, Цвіркун за вогнищем, Дюймовочка. 

"Батько помер сьогодні вночі о 1:20 в Москві після перенесеного інсульту. Найближчим часом будуть визначені дата і місце похорону", – повідомила його донька Анастасія, яка проживає в Мінську. 

За словами дочки Нечаєва, у режисера було дуже багато друзів, особливо в Москві та Мінську. "Зараз намагаємося багатьох сповістити про те, що трапилося", – сказала вона. 

У травні 2009 року Нечаєв відзначив своєй 70-річчя. Напередодні ювілею він за запрошенням Музею історії білоруського кіно відвідав Мінськ. Тоді кінорежисер заявив журналістам, що "із задоволенням прийме пропозицію від Білорусьфільму зняти новий дитячий фільм". 

У картинах Леоніда Нечаєва знімалися такі відомі артисти, як Ріна Зелена, Ролан Биков, Володимир Басов, Володимир Етуш, Євген Евстигнеев, Микола Трофимов, Наталя Гундарєва, Олена Санаєва, Тетяна Пельтцер, Надія Румянцева.